Hlavní obsah

Orion Arabesky mohou mít plíseň, Nestlé je stahuje z trhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Celomáčené želé Orion Arabesky v pětisetgramovém balení mohou obsahovat plíseň. Společnost Nestlé, která je vyrábí, je proto stahuje z trhu. Tvrdí, že plíseň se na arabeskách mohla vyvinout kvůli chybě při výrobě. Lidem, kteří si výrobek koupili, firma doporučuje ho nekonzumovat a vrátit do obchodu nebo přímo jejímu servisu pro spotřebitele. Lidé dostanou zpět peníze.

Článek

Orion Arabesky jsou součástí nabídky Nestlé pro vánoční sezonu, distribuce do obchodů začala v říjnu. Doposud bylo do obchodů dodáno zhruba 100 000 krabic. Z nich více než polovina už byla stažena nebo zajištěna. Zbytek může být podle Nestlé mezi spotřebiteli.

Firma na problém s arabeskami přišla na základě upozornění odběratelů a prostřednictvím vlastních kontrolních mechanismů. Nestlé také informovalo Státní zemědělskou a potravinářskou inspekci. Finanční ztráty spojené se stažením produktu se podle mluvčího Nestlé Česko Martina Waltera budou pohybovat v miliónech korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám