Hlavní obsah

Od úterý se rozbíhá dodatečné Sčítání lidu

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Úterkem počínaje začíná v rámci Sčítání lidu, domů a bytů 2011 (SLDB 2011) tzv. dodatečné sečtení, jež mohou využít lidé, kteří se v době roznášení formulářů nacházeli například v zahraničí a nyní si potřebují obstarat sčítací formuláře. Uvedl to mluvčí SLDB 2011 Ondřej Kubala.

Článek

„Tuto službu mohou využít i všichni ostatní, kteří si budou chtít vyzvednout formuláře z jakéhokoliv důvodu mimo sběrná místa České pošty, nejenom ti, kteří byli v cizině,“ připomněl Kubala.

V rámci dodatečného sečtení si mohou lidé vyzvednut formuláře až do 14. dubna kromě sběrných míst České pošty také na všech obecních úřadech v celé ČR a na pracovištích Českého statistického úřadu (ČSÚ).

O vyzvednutí formulářů na ČSÚ mají podle Kubaly zájem spíše jednotlivci, celkem tak vydal ČSÚ v celé zemi zájemcům na 1500 formulářů.

„Stále víc lidí odesílá formuláře přes internet,“ říká Kubala. V úterý ráno ČSÚ obdržel 2 442 152 formulářů vyplněných na internetu.

Reklama

Výběr článků

Načítám