Hlavní obsah

TOP 09 v boji o Senát proti ANO podpoří i kandidáty ČSSD

• Aktualizováno

TOP 09 požádala voliče, aby podpořili čtveřici jejích kandidátů i ve druhém kole senátních voleb. V dalších obvodech doporučuje strana podporu kandidátů ODS. Ve čtyřech obvodech, kde proti sobě kandidují zástupci ČSSD a ANO, nabádá strana, aby se její voliči přiklonili k nominantům sociální demokracie, neboť jde o tradiční, demokratickou a předvídatelnou stranu.

TOP 09 v boji o Senát proti ANO podpoří i kandidáty ČSSDVideo: Novinky

 
Článek

„Dovolujeme si požádat, aby voliči svoji důvěru potvrdili a podpořili svým hlasem ve druhém kole naše kandidáty, kteří byli úspěšní: Michaelu Vojtovou v obvodu Kladno, Ivo Jahelku v obvodu Pelhřimov, Adolfa Klepše v obvodu Trutnov i Martina Gregoru na Strakonicku,” připomněla TOP 09 svá želízka v ohni.

„Na základě dohody TOP 09 a ODS o společném postupu v senátních volbách prosíme naše voliče, aby podpořili ve druhém kole všechny kandidáty ODS,” dodala strana.

Proti ANO podpoří kandidáty ČSSD

Ve čtyřech obvodech, kde proti sobě kandidují představitelé ANO a ČSSD, doporučují představitelé TOP 09 levicové kandidáty. „ČSSD je na rozdíl od hnutí ANO 2011 demokratická a předvídatelná strana, byť vychází z naprosto odlišných ideových základů než TOP 09,” zdůvodnila strana své doporučení.

Představitelé TOP 09 zopakovali, že na pražském magistrátu, kde strana skončila druhá, nebudou spolupracovat s vítězným ANO a komunisty. „Nepovedou-li tato jednání k cíli, je TOP 09 připravena být akceschopnou a kvalifikovanou opozicí, která bude zájmy svých voličů a hlavního města Prahy obhajovat se stejnou energií, jako to činila v předešlém funkčním období,” uvedla strana.

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek uvedl, že spolupráce s ANO není v regionech zcela zapovězena, nicméně TOP 09 ji nebude preferovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám