Hlavní obsah

Předseda ústecké ODS Holeček rezignoval, poslancem zůstane

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Předseda ústecké ODS Radim Holeček po neúspěchu strany v komunálních volbách rezignoval. Mandát poslance, který jako jediný občanský demokrat v Ústeckém kraji získal v loňských parlamentních volbách, si ponechá. Pro ODS byl letošní volební výsledek nejhorší za posledních 20 let.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Radim Holeček

Článek

Holeček, který dlouhé roky patřil ke kritikům poměrů uvnitř strany na Ústecku, byl oblastním předsedou necelé dva roky.

„Do funkce předsedy oblastního sdružení jsem v loňském roce nastupoval s přesvědčením, že pro obnovení důvěry voličů je nezbytné změnit styl, nabídnout nové tváře a celkově zatraktivnit ODS. To se mi bohužel nepodařilo,” řekl Holeček s tím, že poslancem dál zůstane.

Holeček tvrdí, že práce poslance mu vzala příliš mnoho času, a straně se tak nemohl dostatečně věnovat. „Má-li být ale ODS v Ústí nad Labem v budoucnu znovu úspěšná, pak je zcela nezbytné, aby se nejen předseda oblasti, ale rovněž i ostatní členové oblastní rady věnovali své práci podstatně intenzivněji, než tomu bylo doposud,” doplnil Holeček.

ODS, která dlouhé roky městu vládla, získala v letošních komunálních volbách 6,54 procenta hlasů a v sedmatřicetičlenném zastupitelstvu bude mít tři mandáty.

Reklama

Výběr článků

Načítám