Hlavní obsah

ANO odmítlo v Liberci koalici s vítěznou Změnou pro Liberec

Ano 2011 odmítlo koalici s vítěznou Změnou pro Liberec. Povolební spolupráci se Změnou v Liberci strana odmítla už před volbami kvůli osobním útokům, pomluvám i výhrůžkám, které prý Změna v předvolební kampani použila.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Silueta liberecká radnice při západu slunce

Článek

„Na našem postoji se nic nezměnilo,” řekl lídr ANO Tibor Batthyány. Žádnou vlastní koalici však ANO, které skončilo jako druhé, zatím nechystá. Komunální volby v Liberci vyhrála Změna pro Liberec, když jí hlas dalo 25,46 procenta voličů.

V 39členném zastupitelstvu získala 12 mandátů, ANO jich má devět. Dohromady by tak strany daly pohodlnou většinu 21 mandátů. "Rozhodně s nimi nechceme jít do koalice, dáváme jim ale čas a prostor sestavit jinou koalici. Změna je jasný vítěz a to respektujeme, žádnou vlastní koalici zatím sestavovat nebudeme," řekl Batthyány.

Na třetím místě skončili Starostové pro Liberecký kraj, kteří získali osm mandátů, právě s nimi Změna spolupracuje na krajské úrovni - koalice Starostů a Změny stojí už dva roky v čele Libereckého kraje. Koalice je však už delší dobu v krizi, nefunguje a hrozí, že se rozpadne. Navíc by měla jen těsnou většinu 20 mandátů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám