Hlavní obsah

V Plzni si ODS brousila zuby na vítězství, ANO ji těsně porazilo

Právo, ib
Plzeň

V Plzni se schylovalo k senzaci v podobě vítězství ODS. Ta nakonec skončila těsně druhá za hnutím ANO, které získalo 17,9 procenta hlasů, o necelé čtyři desetiny více než občanští demokraté. ČSSD je třetí s 16,45 procenty. Všechny tři nejsilnější strany získaly shodně po deseti mandátech.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Oslavy vítězství ANO v Plzni. Lídr Pavel Šrámek druhý zprava.

Článek

Bude vítěz voleb i plzeňským primátorem? „To ukážou povolební vyjednávání, která začneme hned v neděli,“ řekl Právu lídr ANO, poslanec Pavel Šrámek. „Oslovíme ODS, ČSSD a všechny strany, které se dostaly do zastupitelstva města Plzně. Ale v žádném případě nepůjdeme do koalice s komunisty,“ uvedl Šrámek.

„Vše budu komunikovat s panem Babišem,“ doplnil Šrámek, který nevyloučil spolupráci s TOP 09 - ta třeba v Praze podle Babiše nepřipadá v úvahu. [celá zpráva]

„Neznám témata v Praze, nás zajímají lokální témata, která jsou výhodná a dobrá pro Plzeňany,“ podotkl Šrámek.

Foto: Ivan Blažek, Právo

ODS v Plzni slavila, i když skončila druhá. Na úspěch si připíjí lídr kandidátky Martina Baxa (vlevo) a plzeňský šéf strany Jiří Šneberger.

Nadšení panovalo v plzeňském štábu ODS. „Jsme faktickými vítězi těchto voleb,“ radoval se lídr ODS a stávající plzeňský primátor Martin Baxa. „To není nadsazené. V době, kdy je na tom ODS celostátně, tak, jak je, jde o úžasný úspěch,“ zdůraznil Baxa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám