Hlavní obsah

Lidovci chystají oslavy i jednání o koalicích

Právo, kab

Pro KDU-ČSL znamenají první výsledky komunálních a senátních voleb úspěch. Strana prozatím získala více než dva tisíce mandátů v zastupitelstvech a do druhého kola voleb do Senátu postupuje zřejmě deset jejích kandidátů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek

Článek

„Oslavy bezpochyby budou,“ prozradil novinářům předseda lidovců Pavel Bělobrádek. Zdůraznil, že výsledky voleb však také znamenají pro jeho kolegy mnoho práce. „Koaliční jednání už bezpochyby probíhají. Bude to jistě velmi dlouhá noc a velmi dlouhá neděle. Já tu budu dnes tak do osmi, ale určitě bez šampaňského,“ dodal.

Úspěch lidovci očekávají značný – ještě větší, než který zaznamenali před čtyřmi lety. „Podle průběžných výsledků si myslím, že posílíme oproti roku 2010. Samozřejmě, že mám radost,“ uvedl Bělobrádek s tím, že křesťanští demokraté jsou podle jeho mínění ukotvená strana.

Radost má i bývalý rektor Karlovy univerzity, Václav Hampl, který kandiduje do Senátu v Praze 1 za lidovce a zelené. Po sečtení desetiny okrsků zatím vede a druhém kole by se mohl utkat s kandidátem ODS Zdeňkem Schwarzem. „Jsem rád, děkuji voličům. Doufám, že vytrvají do druhého kola,“ uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám