Hlavní obsah

TOP 09 zasvětila závěr kampaně boji proti estébákům a fízlům

Novinky, Václav Lang
Praha

TOP 09 využila dění posledních dní ve Sněmovně k závěrečné fázi boje o magistrát. Lídr pražské kandidátky a primátor Tomáš Hudeček si vzal za hlavní heslo „boj proti estébákům a fízlům”, které minulý týden rezonovalo dolní komorou. Prvnímu místopředsedovi strany Miroslavu Kalouskovi nedávný spor o termín „fízl“ vynesl značnou popularitu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Primátor Prahy Tomáš Hudeček s místopředsedou TOP 09 Miroslavem Kalouskem na tiskové konferenci před komunálními volbami

Článek

Kalousek si svým sporem o to, zda může poslance KSČM Zdeňka Ondráčka nazývat na půdě Sněmovny „komunistickým fízlem“ vysloužil širokou podporu veřejnosti, mnohdy i těch, kteří mu jinak nemohou přijít na jméno.

Strana toto téma nenechá vychladnout. Chopil se jej primátor Hudeček, jenž v pondělí představil nové heslo závěrečné fáze své kampaně: Kmotři, estébáci, komunisti, fízlové, nedáme vám Prahu.

Útočí tak nejen na Ondráčka, ale i na skutečnost, že Sněmovna minulý týden odmítla pozměňovací návrh opozice na to, aby všichni členové vlády museli předložit negativní lustrační osvědčení. Ministrem se tak může stát i bývalý příslušník tajné Státní bezpečnosti. [celá zpráva]

TOP 09 pokládá tuto politiku za nebezpečnou pro naši budoucnost a v Poslanecké sněmovně vyvíjí veškerou energii pro její zastavená a zbrzdění,“ prohlásil Kalousek.

„Využijme prostor předvolebního období, aby tento hlas mohl zaznít,“ doplnil ho Hudeček.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám