Hlavní obsah

Sexuoložka Janáčková zahájila kampaň: Děti ze zkumavky a viagru zdarma

– Praha
Právo, rsk

Zejména na zlepšení zdravotnictví se v případě, že se probojuje do Senátu, chce zaměřit lékařka a sexuoložka Laura Janáčková. V říjnových volbách kandiduje jako nezávislá za ANO do horní komory v Praze. Mezi svými prioritami vypíchla zřízení funkce zdravotního ombudsmana pro pacienty, pojišťovnou plně hrazené umělé oplodnění pro ženy do 40 let a viagru pro muže s poruchou erekce.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Předvolební plakát Laury Janáčkové, která kandiduje na Praze 1 do Senátu za ANO, jenž je umístěný v blízkosti magistrály u Hlavního nádraží v Praze.

Článek

„V ČR máme všechny prostředky jako v Rakousku. Rozdíl není ale v kvalitě zdravotní péče, ale jedině v komunikaci,“ řekla v úterý novinářům Janáčková.

Podle ní by bylo vhodné zřídit funkci zdravotního ombudsmana, aby se pacienti mohli včas dovolat svých práv. „Není možné, aby se lékaři a sestry k pacientům chovali jako k obtížnému hmyzu,“ doplnila.

Podle Janáčkové by měla být nejmodernější zdravotní péče bezplatná a měla by být garantována zákonem. Mezi úkony hrazené pojišťovnou by patřily například opakované pokusy o umělé oplodnění včetně všech vyšetření pro ženy do 40 let se dvěma dětmi.

Foto: Jan Rovenský, Právo

Laura Janáčková

Janáčková doplnila, že by zdravotní pojišťovny měly plně hradit i léky pro muže s poruchou erekce, tedy viagru a cialis.

Funkce senátora čestná a bezplatná

Mezi své další priority Janáčková například zmínila změnu charakteru Senátu. Podle ní by horní komora neměla být zašívárnou vyžilých politiků a funkce senátora by měla být bezplatná a čestná.

„Pokud budu zvolena, předložím návrh, aby byl Senát čestnou, bezplatnou funkcí, a ne zašívárnou vyžilých politiků,“ řekla Janáčková v úterý novinářům. Jelikož chce jít příkladem, slíbila, že se svého platu senátorky vzdá a dá ho na charitu.

Novinářům přiznala, že jde o její nápad a že ho nekonzultovala s hnutím ANO. Janáčková přesto doufá, že ostatní senátory o svém záměru přesvědčí. „Všechny práce, které si vymyslím, jsem dotáhla do konce,“ dodala.

Janáčková na sebe upozornila billboardem napodobujícím americký televizní seriál Sex ve městě. Podle ní šlo o kalkulovaný tah, jak na sebe a na svůj program upozornit. „Mám dostatek titulů, které vyváží akci Sex ve městě. Myslím, že je odvaha v padesáti se svlíknout a upoutat lidi, aby slyšeli můj program,“ dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám