Hlavní obsah

O křesla v Senátu bude na podzim bojovat 243 kandidátů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V letošních podzimních doplňovacích volbách se bude o 27 křesel v Senátu ucházet 243 kandidátů, což je o 10 více než při posledních doplňovacích volbách před dvěma lety. V pátek vypršela lhůta pro registraci kandidátek.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Největší výběr budou mít voliči v Praze 1, kde kandiduje 15 lidí. Naopak ve Vyškově budou lidé vybírat jen z pěti kandidátů. Před šesti lety, kdy se volilo ve stejných obvodech, úřady zaregistrovaly rovných 200 uchazečů.

Několik kandidátů úřady odmítly zaregistrovat. Odmítnutým uchazečem je například nezávislý kandidát Roman Gawlas z Karviné, který podle karvinského úřadu ani nesložil kauci, ani v zákonné lhůtě nedodal potřebných tisíc podpisů. Ze stejných důvodů nebyla v Kladně zaregistrována přihláška nezávislé kandidátky Miloslavy Chalupové.

První kolo senátních voleb se uskuteční společně s komunálními volbami 10. a 11. října. Kromě toho budou lidé v Praze 10 volit 19. a 20. září nástupce za Jaromíra Štětinu (za TOP 09), který se stal europoslancem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám