Hlavní obsah

Zřícenou lávku v Troji nahradí od soboty přívoz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Přívoz, který bude suplovat zřícenou lávku v pražské Troji, zahájí pravidelný provoz již v sobotu. V pátek o tom informoval mluvčí společnosti Ropid Filip Drápal. Přívoz bude pro cestující zdarma a zajistí ho Pražská paroplavba.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Spuštění přívozu předcházelo v minulých dnech vybudování přístupové cesty.

Článek

Přívoz bude označen jako P8. „Provozní doba v pracovní dny bude 07:00 až 19:00, o víkendech 08:00 až 19:00,” uvedl Drápal. Interval přívozu bude 20 minut a ve špičkách pracovních dnů to bude 10 minut.

Kromě přívozu plánuje Praha stavbu provizorní lávky. Institut plánování a rozvoje zároveň vypracoval návrh změny územního plánu pro vybudování dvou nových lávek. Jedna bude na místě původní, druhá dále po proudu řeky. Praha po pádu lávky uvažovala o umístění pontonového mostu, od toho nakonec ustoupila.

Foto: HZS Praha

Zásah u zřícené lávky objektivem hasičů.

Lávka se zřítila v sobotu 2. prosince odpoledne, ze čtyř zraněných byli dva ve vážném stavu. Pražští radní rozhodli, že vyplatí každému z nich jednorázový dar 50 tisíc korun. Odškodným se bude zabývat poté, co policisté případ uzavřou. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám