Hlavní obsah

Zpravodajci z kauzy Nagyová neuspěli se stížností na postup policie

Aktualizováno

Bývalý šéf vojenského zpravodajství Ondrej Páleník, zpravodajec Jan Pohůnek a Paleníkův nástupce Milan Kovanda neuspěli se stížností na postup police a olomouckého Vrchního státního zastupitelství v kauze kolem údajného zneužití vojenského zpravodajství. Potvrdila to ve čtvrtek mluvčí Nejvyššího státního zastupitelství (NSZ) Helena Markusová.

Foto: Petr Horník, Právo

Ondrej Páleník

Článek

"Byly zjištěny některé dílčí formální nedostatky předmětného opatření policejního orgánu ..., tyto však neměly žádný faktický vliv na věcnou správnost vydaného opatření k vypracování odborného vyjádření," citovala mluvčí ČTK s tím, že postup policie v státního zastupitelství byl v pořádku.

Někdejší šéf vojenské tajné služby se podle detektivů podílel na nezákonném sledování bývalé manželky expremiéra Petra Nečase Radky Nečasové.

Nezákonné sledování údajně zosnovala a usměrňovala Nečasova pozdější manželka Jana Nečasová (dříve Nagyová), která byla ředitelkou premiérovy kanceláře.

Představitelům vojenské tajné služby podle obvinění loni dala fotografii i adresu Nečasovy tehdejší ženy a na sledování se prý bez vědomí ministra obrany domluvila s generály Páleníkem a jeho nástupcem ve funkci Milanem Kovandou. Na trestné činnosti se údajně na její přání podílel i další zpravodajec Jan Pohůnek.

Reklama

Výběr článků

Načítám