Hlavní obsah

Zkáza Průmyslového paláce zkomplikovala sjezd ČSSD

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Požár Průmyslového paláce na pražském Výstavišti zkomplikoval život také ČSSD. V prostorách zničeného paláce se totiž měl konat na jaře příštího roku sjezd sociální demokracie. Největší opoziční strana bude problém řešit po tomto víkendu. Podle architekta Zdeňka Lukeše může oprava paláce trvat zhruba dva roky.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trosky průmyslového paláce

Článek

ČSSD si v červnu na zasedání ústředního výkonného výboru schválila, že sjezd strany se bude konat ve dnech 20. až 22. března 2009 na výstavišti Incheba Expo Praha v Průmyslovém paláci. Usnesení ale umožňuje, že by se jeden sjezdový den předsunul již na 7. nebo 14. února příštího roku.

Levé křídlo Průmyslového paláce je ale nyní, po hrozivém požáru, v troskách, škoda se vyšplhala až k astronomické výši miliardy korun. Společnost Incheba, která má palác v pronájmu, oznámila, že veškeré veletrhy v areálu jsou až do odvolání zrušeny.

ČSSD tak nyní čeká řešení problému, kde konat svůj sjezd. „Budeme to řešit po víkendu, až po volbách,“ prozradil v pátek Novinkám ústřední tajemník sociální demokracie Jiří Havlíček.

„Prostor pro ČSSD, kdy je hodně delegátů, tak moc volných není. Můžeme uvažovat i o Brnu, pokusit se hledat jiné prostory v Praze. Ale to je předčasné, protože zatím nevíme přesně, co se stalo, jestli případně do té doby budou prostory nějak opraveny,“ doplnil.

„Pokud z technických důvodů nebude možné uskutečnit sjezd v tomto areálu, pak budeme hledat nejprve jiné místo v Praze a pokud nebude, pak si myslím, že by bylo dobré využít možností například Brno. Koneckonců Brno se už pro sjezdy ČSSD osvědčilo a bylo by to vhodné místo zejména tehdy, pokud se nám například jižní Moravě podaří vyhrát krajské volby a měli bychom zde hejtmana,“ sdělil pak Novinkám místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Rekonstrukce Průmyslového paláce, kde si ČSSD naplánovala sjezd, by přitom podle odhadu architekta Zdeňka Lukeše mohla trvat zhruba dva roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám