Hlavní obsah

Životopis Pavla Přibyla

Novinky, MV ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve svém životopise, který je možné stáhnout z oficiálních internetových stránek ministerstva vnitra, se Pavel Přibyl o svém působení v Pohotovostním pluku Sboru národní bezpečnosti (SNB) přímo nezmiňuje. Uvádí jen, že v roce 1983 vstoupil do služeb ministerstva vnitra.

Foto: archiv AGEL

„Dneska jsem si připomněl svá mladá léta, kdy jsem na Transfúzní službě v Šumperku několikrát daroval krev,“ uvedl slavný lyžař.

Článek

Mgr. Pavel PŘIBYL

Narodil se 5. srpna 1963 v Hořovicích na Berounsku. Bydlí v Praze je ženatý a má dvě děti. Po základní škole nastoupil studium na středním odborném učilišti v Jihlavě v oboru opravář NC strojů. Školu dokončil v roce 1982 maturitní zkouškou.

O rok později vstupuje do služeb ministerstva vnitra. "V řadách Policie ČR prošel několika funkcemi až po funkci Policejního rady na Správě Středočeského kraje," uvádí se v jeho životopise. Konkrétní funkce a zařazení chybí. V tomtéž roce se stává členem Komunistické strany Československa, kterou opouští až v roce 1989.

Po revoluci si v letech 1992 až 95 doplnil bakalářským studiem na PF v Hradci Králové. Od roku 2000 do 2002 získal magisterský titul na Pedagogické fakultě Masarykovy university v Brně v oboru sociální pedagogika.

Od roku 1998 působil jeden rok v soukromém sektoru. Zkušenosti s politickou prací začal získávat jako odborný poradce místopředsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Až do svého jmenování novým šéfem úřadu vlády působil jako vrchní ředitel úřadu ministerstva vnitra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám