Hlavní obsah

Zima ještě ani nezačala a už pomalu končí. Bude kolem 10 stupňů

Nízká inverzní oblačnost, která v posledních dnech pokrývala většinu území České republiky, se konečně rozpustila a v nadcházejícím týdnu si užijeme slunečné oblohy a nadprůměrných teplot. Do pátku se obejdeme zcela beze srážek, na víkend se zatáhne, ale vysoké teploty zůstanou, řekla v pondělí Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Nízká oblačnost se na 90 procentech území rozpustí, máme jasný den,“ informovala Honsová. Až do pátku podle ní budeme pod vlivem oblastí vysokého tlaku vzduchu, do úterý od východu a od středy do pátku od západu. „Až během soboty přijde frontální systém od západu, jenž přinese srážky, které budou sněhové jen na vrcholcích hor. Podle numerických modelů žádné ochlazení do konce února nepřijde,“ doplnila Honsová.

Při jasné obloze budou nicméně během týdne klesat ranní teploty až na minus 6 stupňů. Tam, kde se udrží oblačnost, bude po ránu kolem nuly.

V pondělí se můžeme těšit na jasnou oblohu s teplotami mezi 7 až 11 stupni.

V úterý bude opět jasno nebo polojasno, pouze ojediněle zataženo nízkou oblačností. Odpolední maxima vyšplhají na 5 až 9 stupňů, pod nízkou oblačností bude kolem tří stupňů.

Od středy do pátku by mělo být zpočátku dne zataženo nízkou inverzní oblačností, která se bude rozpadat až na polojasno.

Ve středu vystoupí v odpoledních maximech teploty na 4 až 8 stupňů, ve čtvrtek a v pátek se rtuť teploměru vrátí opět na 5 až 9. Takto vysoké teploty by podle současné předpovědi měly zůstat i o víkendu, který ale přinese oblačnost a srážky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám