Hlavní obsah

Zemana měla nakazit spolupracovnice

Prezident Miloš Zeman se měl koronavirem nakazit od zaměstnankyně prezidentské kanceláře, s níž byl v minulých dnech v kontaktu v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN). Žena měla ve čtvrtek hraniční test, který byl následně potvrzen jako pozitivní. Zeman se kvůli covidu vrátil ve čtvrtek večer zpět do ÚVN. Propuštěn by měl být v sobotu.

Příjezd Miloše Zemana zpět do Ústřední vojenské nemocniceVideo: Aktu.cz

 
Článek

Dotyčná pracovnice, u níž byla přítomnost viru potvrzena, byla podle Borise Šťastného, šéfa společnosti Senior Home Group ze sítě center pro seniory, která se o Zemana stará, byla s prezidentem v minulých dnech během jeho hospitalizace v kontaktu.

Foto: Petr Horník, Právo

Boris Štastný

„Byli jsme obeznámeni, že spolu byli v kontaktu. Následně byl její test verifikován jako pozitivní,“ popsal Šťastný listu.

Zda byla dotyčná očkovaná, Šťastný nekomentoval.

ÚVN: Návštěvy měly jasná pravidla

Nemocnice zdůraznila, že každá návštěva u prezidenta musela doložit, zda je očkovaná, nebo testovaná PCR s negativním výsledkem max. 72 hodin starým, nebo v posledních měsících prodělala covid. Návštěvy mohly být u pacienta nejvýše půl hodiny v počtu nejvýše dvou osob.

Zeman nakažený covidem se vrátí do Lán, v neděli jmenuje Fialu premiérem

Domácí

„Návštěva vždy byla poučena o povinnosti mít po dobu návštěvy nasazený respirátor, dodržovat dezinfekci rukou a pokud možno dostatečnou vzdálenost. Při návštěvách nebyl personál ÚVN přítomen,“ uvedla nemocnice.

„Opravdu nevím, jaké kontakty pan prezident měl nebo neměl během jeho pobytu v nemocnici,“ dodal Šťastný.

Zeman, který byl bez příznaků a dostal posilující monoklonální protilátky, bude podle ošetřujícího lékaře v sobotu propuštěn.

Reklama

Výběr článků

Načítám