Hlavní obsah

Zeman začal návrat do politiky na zabíjačce

– Hodonín
Právo, miv

Sedmé výjezdní zasedání ministrů někdejšího kabinetu premiéra Miloše Zemana se v pátek uskutečnilo v Hodoníně na Slováckém statku někdejšího ministra zemědělství Jana Fencla. Letos ale nemělo jen punc setkání starých přátel na zabíjačce. Zeman se chce vrátit do politiky, založil novou stranu a přiznal, že ČSSD opustil kvůli Jiřímu Paroubkovi. Také již neholduje becherovce, nýbrž slivovici.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Jan Fencl a Miroslav Grégr přihlížejí, jak se Miloš Zeman chystá ochutnat zabíjačkové pochoutky.

Článek

V sobotu expremiér a členové přípravného výboru plánují uskutečnit potřebné kroky, pro vstup nové Strany práv občana na domácí politickou scénu. 

Debata se tak kromě vzpomínek často stáčela na nové plány a ambice. „Ale především se jedná o setkání ministrů poslední a dosud jediné úspěšné vlády. Je již tradiční, začali jsme s tím v roce 2003,“ připomněl Fencl.

Držel jsem půst, žertoval Zeman

Sraz hostů byl v poledne. „Podívejte se, už tu jsem a to do dvanácté zbývá ještě několik minut,“ hlásil se po příjezdu exministr Miroslav Grégr. „Jsme usnášeníschopní, a můžeme třeba vyhlásit výjimečný stav. Ale my to neuděláme,“ řekl Zeman.

Místo toho se pustil do degustace zabijačkových laskomin. „Ještě si musím utáhnout opasek. Padají mi kalhoty. Tři dny jsem se postil,“ smál se expremiér.

Nová strana chce do parlamentu

Debata se dostala i na jeho návrat do politiky. „Kdyby nevěřil, že to, co dělá, bude úspěšné, tak by to nedělal,“ odpověděl Fencl za Zemana na otázku, zda je přesvědčen o správnosti plánu na založení nové strany.

„V tomto okamžiku je našim cílem překročit pětiprocentní hranici pro vstup do parlamentu. Mým vzporem je Dwight Eisenhower. Ten také řekl, že nejdříve je třeba uchytit se na pobřeží Normandie a nenechat se smést zpátky do moře. Plány na dobytí Paříže a Berlína přijdou na řadu až potom, takovou filozofii ctím i já,“ řekl Zeman.

ČSSD jsem opustil kvůli Paroubkovi, přiznal Zeman

O sociální demokracii a jejím současném předsedovi příliš mluvit nechtěl. „Dva a půl roku nejsem členem ČSSD, proto se nechci k této straně vyjadřovat. Ale faktem je, že jsem ji opustil právě kvůli jejímu předsedovi,“ připomněl Zeman.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Miroslav Grégr a Miloš Zeman ochutnávají zabíjačkové produkty

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám