Hlavní obsah

Zeman vyzval v Izraeli k investicím do mladé generace

Právo, Jiří Ovčáček, Jeruzalém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Prezident Miloš Zeman v úterý večer na podnikatelském fóru v Jeruzalémě vyzval k investicím do mladé generace. Čeští a izraelští mladí lidé by podle něj měli být nejen opravdovými přáteli, ale součástí společenství se sdílenými hodnotami, jakými jsou svoboda a nezávislost.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Investice do mladých lidí jsou těmi nejproduktivnějšími investicemi,“ řekl Zeman při příležitosti slavnostní večeře, které se zúčastnili zástupci českých a izraelských firem. Prezident konkrétně podpořil studentské výměny.

Zeman doplnil, že čeští a izraelští mladí lidé mají být „nejen kolegové, nejen opravdoví přátelé, ale součást společenství se sdílenými hodnotami“. Jmenoval přitom hodnoty jako svoboda a nezávislost.

Prezident v této souvislosti připomněl svou pondělní návštěvu památníku obětí holocaustu Jad vašem v Jeruzalémě, kdy zavítal i do Památníku dětí. Zeman zavzpomínal, jak hleděl na fotografie dětí, které zahynuly v koncentračních táborech. Pomyslel si přitom, že některé z nich mohly být novým Čajkovským nebo třeba novým Beethovenem.

Ve středu Zemanova státní návštěva v Izraeli končí, odpoledne se vrací do Prahy. Program posledního dne pobytu zahrnuje návštěvu Jeruzalémského muzea, kde si prezident prohlédne svitky od Mrtvého moře. Právě k němu pak Zeman zavítá. Následovat bude exkurze ve společnosti Israel Aerospace Industries, která vyrábí bezpilotní letouny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám