Hlavní obsah

Zeman volal Ivaně Trumpové, pozval ji do ČR a poděkoval za odvahu

– Praha
Novinky, bja

Prezident Miloš Zeman ve středu zatelefonoval potenciální velvyslankyni USA v Praze Ivaně Trumpové. Poděkoval jí za odvahu, kterou projevila zájmem stát se velvyslankyní USA v České republice. Dodal, že se těší, až ji seznámí se svojí manželkou, také Ivanou. Informoval o tom v tiskovém prohlášení mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Foto: Profimedia.cz

Ivana Trumpová

Článek

„Udělalo mi to velkou radost," řekl prezident republiky paní Ivaně Trumpové k zájmu o diplomatický post s tím, že ji rád přivítá na Pražském hradě a v Lánech.

Prezident republiky dodal, že se těší, až seznámí paní Ivanu Trumpovou se svou manželkou, která je též Ivana. „Lepší velvyslankyni USA do Prahy poslat nemohou," dodal prezident republiky v rozhovoru s Trumpovou.

Bývalá manželka nově zvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa projevila zájem stát se americkou velvyslankyní v Česku v neděli. Podle odborníků má velké šance, že se jí skutečně stane.

Rodačka ze Zlína Ivana Trumpová se za svobodna jmenovala Zelníčková. Někdejší lyžařka a modelka se v roce 1977 vdala za Donalda Trumpa a stala se jeho první manželkou. O čtvrt století později se rozvedli, mají spolu tři děti.

„Jsem odtud, čeština je má mateřština a každý mě zná. Jsem dost známá ve světě, nejen v Americe. Napsala jsem tři knížky a přeložili je ve 40 zemích do 25 jazyků. Jsem známá jako Ivana, fakt se nepotřebuju jmenovat Trumpová," řekla listu The New York Post ke svému záměru stát se velvyslankyní USA v ČR.

Anketa

Má podle vás Ivana Trumpová dostatečné předpoklady k působení na diplomatickém postu velvyslankyně USA v ČR?
Ano
70,5 %
Ne
29,5 %
Celkem hlasovalo 11813 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám