Hlavní obsah

Zeman se oslav výročí listopadu nezúčastní

Právo, ada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman se nezúčastní letošních veřejných akcí k 30. výročí listopadové revoluce, připomenout si je chce v Lánech zapálením svíčky. V neděli to zdůvodnil slovy, že zatímco před třiceti lety byla účast na demonstracích riziková, nyní se jich účastní hlavně ti, kteří na Letné tehdy nebyli.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Byly to krásné dny, možná právě proto nepůjdu vzpomínat veřejně, protože tam se určitě zase objeví ta fašistická úderka Kaputin, která bude házet květiny do odpadkových košů,“ řekl prezident v rozhovoru pro Blesk.cz.

Prezident v neděli poznamenal, že dnešní demonstrace jsou bez­rizikové, což je také výsledek listopadových událostí. „Každý, kdo chce demonstrovat, může vyjít na Letnou a nic se mu nestane,“ podotkl.

V neděli se také dotkl svého zdraví, které je častým předmětem spekulací. Připustil, že nedodržuje předepsané rehabilitace a nelepší se mu jen nohy, ale špatně slyší a má poměrně nízký tlak.

Reklama

Související témata:

Související články

Schwarzenberg: Zeman se chová jak Ludvík XIV.

Podle poslance TOP 09 Karla Schwarzenberga prezidentova slova o možné abolici pro premiéra Andreje Babiše jsou jasným vzkazem nejvyššímu státnímu zástupci...

Výběr článků

Načítám