Hlavní obsah

Zeman přijde na vládu, zavítá ale až na konec jednání

Novinky, jas

Prezident Miloš Zeman ve středu odpoledne zamíří na jednání vlády. Prezident nebude přítomen celému zasedání, ale dorazí až na jeho závěrečnou část. Premiér Petr Nečas (ODS) po jednání nabídne hlavě státu i ministrům pracovní večeři.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Prezident Miloš Zeman

Článek

Očekává se, že Zemana bude na středečním jednání zajímat především plánovaná  diskuse o aktuálních otázkách české zahraniční politiky.

"Považuji za přirozené, že po své inauguraci pan prezident navštíví jednání vlády," uvedl v úterý Nečas. Prezident se již po svém zvolení netajil výhradami, které vůči stávající vládě má a mimo jiné uvedl, že její záchranou by byly předčasné volby. [celá zpráva]

Minulý týden, kdy měl první možnost na jednání vlády zavítat, dal přednost setkání s krajskými hejtmany, kteří podle jeho názoru pracují lépe než vláda. [celá zpráva]

Ačkoliv Zeman sliboval, že jednání vlády i parlamentu bude navštěvovat výrazně častěji než dvojice jeho předchůdců, premiér ani ministři se takovéhoto scénáře neobávají a očekávají, že se hlava státu bude držet dosavadních zvyklostí. Zároveň svorně připomínali, že kabinet je odpovědný Sněmově, nikoliv prezidentovi.

Před polednem prezident zamíří na jednání Senátu, kde jej přivítá předseda horní komory Milan Štěch (ČSSD).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám