Hlavní obsah

Zeman podpoří Paroubka v autobuse Zemák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý předseda vlády a dlouholetý šéf ČSSD Miloš Zeman hodlá podpořit premiéra Jiřího Paroubka (ČSSD) ve volební kampani. Oprášit by chtěl legendární autobus Zemák, se kterými Zeman brázdil předvolební mítinky v letech 1996 a 1998.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Premiér Jiří Paroubek s expremiérem Milošem Zemanem na chalupě

Článek

"Dnes už legendární autobus Zemák vyjede se mnou na palubě, aby podpořil Jiřího Paroubka v Ústeckém kraji," řekl Zeman novinářům, když premiéra vítal na své chalupě v Novém Veselí na Žďársku.

Hlavní volební lídr ČSSD Paroubek předal Zemanovi dárek v úhledně zabaleném balíčku. Na Zemanův dotaz, zda jde o něco těkavého, odpověděl, že nikoliv. "Je to malé a hodnotné. Hlavně to nerozbij," dodal.

Paroubek a Zeman se již loni v červenci na Jablonecku, kde má svou chalupu premiér, dohodli na spolupráci. Zeman tehdy řekl, že Paroubek může počítat s jeho podporou. V 90. letech přitom vztahy mezi Zemanem a Paroubkem nebyly ideální, nynější premiér tehdy nepatřil k Zemanovým oblíbencům. 

Volební autobus Zemák používal Zeman v parlamentních volbách v letech 1996 a 1998. Nápad s volebním autobusem realizoval Zemanův poradce Miroslav Šlouf. V obojích volbách se Zemanovi s jeho týmem podařilo dosáhnout kvalitních výsledků. Jeho přátelé vzpomínají především na rok 1996, kdy na severní Moravě Zeman porazil tehdejšího premiéra a předsedu ODS Václava Klause.

Anketa

Pomůže Jiřímu Paroubkovi k lepšímu volebnímu výsledku Miloš Zeman s autobusem Zemák?
ano
51,3 %
ne
48,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4118 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám