Hlavní obsah

Zeman podepsal petici za zákon o prokázání příjmů

– Praha
Novinky, val

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek připojil svůj podpis pod petici za zákon o prokázání původu příjmů a majetku. Ten by měl omezit korupci a umožnit i zabavení nelegálně nabytého majetku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

Zeman vyjadřoval podporu tomuto zákonu již delší dobu, hovořil o něm i ve Sněmovně před poslanci. Petiční akci iniciovala Strana práv občanů - zemanovci, jejímž je čestným předsedou.

Prezidentův podpis byl v pořadí padesátitisící. Zeman poděkoval všem ostatním, kdo listinu signovali. „Věřím, že se bude opakovat úspěch s obdobnou petiční akcí za přímou volbu nejen prezidenta,“ uvedl.

Přijetí zákona o prokázání původu příjmů a majetku je podle něj v dnešní době o to důležitější, že probíhá vyšetřování, které by podle Zemana mohlo odhalit případné vazby mezi politiky a ekonomickou kriminalitou.

Dodal, že petiční akce je jen začátkem snahy o prosazení tohoto zákona. Podle něj má norma šanci projít příštím parlamentem, neboť ji ve svém programu mají některé strany, „u nichž můžeme předpokládat, že uspějí ve volbách“. Za sebe slíbil, že pokud zákon podpoří poslanci, nebude ho vetovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám