Hlavní obsah

Zeman o uprchlících: Vždyť by u nás nebyli ve šťastné situaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Uprchlíci z kulturně zcela odlišného prostředí by po přijetí v Česku nebyli ve šťastné situaci, myslí si prezident Miloš Zeman. V souvislosti s rozhodnutím vlády přijmout 1500 uprchlíků to sdělil prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Dodal, že Zeman považuje za kulturně blízké syrské křesťany.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

"Pan prezident zastává i nadále názor, že uprchlíci z kulturně zcela odlišného prostředí by nebyli ve šťastné situaci. Respektuje stanovisko české biskupské konference, která navrhla, aby těmito uprchlíky byli křesťané, mimo jiné syrští, které považuje za kulturně blízké," řekl v souvislosti s vládním rozhodnutím Ovčáček.

O migraci budou ve čtvrtek ve Sněmovně jednat představitelé sněmovních stran s předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou (ČSSD).

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Vláda na nočním jednání udělila ministrovi vnitra Milanu Chovancovi (ČSSD) mandát, aby v Evropské unii jednal o přijetí 1500 uprchlíků. Většina, 1100, by měla přijít z Itálie a Řecka, 400 jich bude přijato z uprchlických táborů například v Jordánsku nebo Kurdistánu.

Sobotka na čtvrteční večer pozval k jednání předsedy všech koaličních a opozičních stran, potkají se v Poslanecké sněmovně. Premiér je chce informovat o schváleném mandátu pro Chovance. Mluvit s nimi chce i o jejich postoji k řešení problému zadluženého Řecka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám