Hlavní obsah

Zeman mi fandí v boji o post šéfa NKÚ, připustil Kala

Novinky, Jiří Ovčáček

Zvolený prezident Miloš Zeman se v úterý setkal ve své kanceláři v pražské Loretánské ulici s viceprezidentem Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) Miroslavem Kalou, kterého do čela úřadu nominovala ČSSD. Kala po jednání připustil, že má Zemanovu podporu.

Foto: koláž Novinky s použitím Práva a České pošty

Článek

„Mohu připustit, že mi fandí, ale zeptejte se pana prezidenta,“ řekl Kala novinářům na dotaz, zda mu Zeman na setkání vyslovil podporu.  Právě volbou prezidenta NKÚ by se měli zabývat poslanci na svém úterním jednání. Neočekává se ale, že by nového šéfa úřadu vybrali. Ve vládní koalici totiž nepanuje shoda na jednom kandidátovi.

TOP 09 a Starostové navrhli někdejší náměstkyni ministra financí Danu Trezziovou, ODS poslankyni Zdeňku Horníkovou. Komunisté nominovali svého poslance Vladimíra Koníčka. Vzhledem k neexistenci dohody ve vládní koalici na jednom jménu zůstává ve hře i varianta, že může dojít k dohodě TOP 09 a ČSSD na Trezziové.

Kala po schůzce se Zemanem také prohlásil, že zvolený prezident se zajímal o situaci v NKÚ. „Probírali jsme plán kontrolní činnosti na letošní rok,“ doplnil viceprezident úřadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám