Hlavní obsah

Zeman jméno svého kancléře neřekl, mluví se o Mynářovi

Právo, jov, jtr

Budoucí prezident Miloš Zeman už má vybraného nového hradního kancléře, který nahradí Jiřího Weigla. Jméno ale tají. Spekuluje se nicméně, že na postu zasedne stávající šéf Strany práv občanů – zemanovců (SPOZ) Vratislav Mynář, který se angažoval i v Zemanově volebním týmu.

Článek

Zeman v úterý prohlásil, že Weigl zůstane ve funkci kancléře dva až tři měsíce, během této doby zacvičí následníka. Jeho jméno ale nechtěl zvolený prezident prozradit. Na dotaz, zda se kancléřem stane předseda SPOZ Mynář, odpověděl: „Bez komentáře.“

Mynář v rozhovoru pro sobotní Právo uvedl, že se nyní plně připravuje na obhajobu postu šéfa SPOZ na březnovém stranickém sjezdu. Na druhou stranu ale hradní angažmá zcela nevyloučil.

„My jako SPOZ se musíme snažit maximálně politicky využít právě toho faktu, že je pan prezident naším čestným předsedou. Pokud by přicházela v úvahu funkce na Hradě, která by umožnila zviditelnění tohoto propojení, tak bych jako správný předseda toto samozřejmě zvažoval. Tím nyní nehovořím o konkrétní pozici,“ řekl.

Mezi kandidáty do Zemanova hradního týmu se údajně objevilo i jméno exministra dopravy Radka Šmerdy, který míří do dozorčí rady České pošty: podle informací Práva se o něm spekuluje v souvislosti s hledáním nového šéfa hradního legislativního odboru.

Šmerdovo jméno se začalo na jednom z jednání nejužšího Zemanova týmu skloňovat už zhruba před dvěma týdny, žádné definitivní rozhodnutí ale podle zdroje Práva zatím v tomto směru nepadlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám