Hlavní obsah

Zeman jednal na Hradě se Šlachtou

Právo, Novinky, jas, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Odcházející šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta se v úterý odpoledne setkal s prezidentem Milošem Zemanem. Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček to bez dalších podrobností oznámil na Twitteru.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Robert Šlachta

Článek

„Neplánuji žádné kroky. Ve čtvrtek končím služební poměr a žádné kroky už neplánuji. Pan prezident si dnes vyslechl můj názor na reorganizaci, a to bylo všechno. Nechci to dál komentovat,“ shrnul Šlachta pro Právo.

„Zatím teď nemám co plánovat a budu čekat, jestli bude vyšetřovací komise. Zatím nevím, jestli byla ustavena. Pokud bude ustavena, tak s ní samozřejmě budeme maximálně spolupracovat,“ dodal.

„Pan prezident přijal v úterý na Pražském hradě na jeho žádost plukovníka Roberta Šlachtu, bývalého ředitele ÚOOZ,” uvedl Ovčáček. Následně doplnil, že se Zeman seznámil se Šlachtovými názory na policejní reorganizaci.

Šlachta z čela protimafiánského útvaru odchází k poslednímu červnu z důvodu nesouhlasu s reorganizací policie, kterou podepsal ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

Šlachta chtěl minulý týden kvůli podezření na spojení mezi policejními špičkami a kriminálním podsvětím vystoupit na bezpečnostním výboru Sněmovny. Ten však neschválil program jednání a nedobral se k žádnému výsledku.

Reorganizaci policie a podezření, která se v souvislosti s jejím rychlým zahájením objevila, by měla prověřit sněmovní vyšetřovací komise.

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) vyjádřil naději, že Šlachta zůstane i po odchodu od policie ve státních službách. Detektiv předpokládá podobný scénář.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám