Hlavní obsah

Zeman je po operaci zubů, týden bude odpočívat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezident Miloš Zeman podstoupil operaci zubů, zákrok byl plánovaný. Odjede na Vysočinu a až do 6. srpna bude odpočívat. O den později bude Sněmovna hlasovat o důvěře vládě Jiřího Rusnoka, Zeman se schůze chce zúčastnit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

Zeman o svém zdraví hovořil v únoru, kdy již byl zvolen novou hlavou státu, ale nebyl ještě oficiálně uveden do funkce. Tehdy uvedl, že má zanícený palec na noze, který je příčinou jeho potíží s rovnováhou. Léčil ho známý fyzioterapeut Pavel Kolář. Palec mu dělá podle jeho okolí problémy především v chůzi po schodech.

Ještě jako kandidát na prezidenta absolvoval Zeman před rokem v létě operaci očí, při níž mu lékaři Ústřední vojenské nemocnice v Praze odstranili šedý zákal.

Jeho zdravotní stav se zmiňoval i v souvislosti s květnovým vystupováním při otevírání komory s korunovačními klenoty. Hrad tehdy Zemanovy nejisté pohyby omlouval virózou.

Chalupu má Zeman v Novém Veselí, v minulých letech tam trávil mnoho času. Letos v létě pobýval na prezidentském zámku v Lánech, kde vedl politická jednání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám