Hlavní obsah

Zeman: Grygárkovy záznamy hovorů neunikly z kauzy Pandur

Právo, Josef Koukal

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman se ve středu ohradil proti tvrzení náměstka vrchního státního zástupce v Praze Libora Grygárka, že výpisy jeho telefonních hovorů s podnikatelem Romanem Janouškem unikly z vyšetřovacího spisu v kauze Pandury.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman

Článek

Právě kvůli výpisům, které mají dokládat Grygárkovy kontakty s lobbistou Janouškem a o nichž v pondělí informovala Česká televize, vyzval vrchní státní zástupce Stanislav Mečl Grygárka k rezignaci na post náměstka.

Ten odstoupit odmítl a kvůli údajným únikům informací z vyšetřovacího spisu podal v úterý trestní oznámení. „Vzhledem k tomu, že tyto záznamy tvoří součást spisu Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu č.j.: UOOZ-36/TČ-2011-200402 ve věci prověřování zveřejnění výpovědi svědka v kauze Pandury, je pravděpodobné, že právě odtud za účelem mé diskreditace unikly,“ uvedl Grygárek.

To však Zeman ve středu rezolutně popřel. „V této souvislosti je nutné sdělit, že při vyšetřování úniku informací při prověřování zakázky na nákup transportérů Pandur, nebyly za toto období telekomunikační údaje vyžadovány, a tudíž nejsou ani součástí spisu. Za této situace je objektivně vyloučeno, aby z vyšetřovacího spisu unikly výše uvedené údaje,“ uvedl nejvyšší státní zástupce v tiskové zprávě.

Reklama

Výběr článků

Načítám