Hlavní obsah

Železný: Hledáním viníka za arbirtáž nahráváme CME

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Podle ředitele TV Nova Vladimíra Železného by ČR měla vyčkat rozhodnutí soudu ve Stockholmu, ve kterém napadla rozhodnutí arbitráže, podle které má CME zaplatit více než 10 miliard korun. Hledání viníka prohry v arbitráži podle něj jen nahrává protistraně.

Foto: Martin Tlustý

Hlavními osobnostmi pořadu Máte mě jsou oblíbený herec Václav Vydra a známý režisér Antonín Vomáčka.

Článek

Do výsledku soudu není vhodné hledat jakéhokoli viníka, ať již by to byla televize Nova, její ředitel nebo Rada pro televizní a rozhlasové vysílání, řekl. "Za co platíme? Za ignoranci dvou arbitrů ze tří. Stát by měl trvat na tom, že ČR nic neudělala," uvedl Železný ve svém pravidelném pořadu Volejte řediteli a dodal: "Věřím, že soud ve Stockholmu dopadne dobře." Arbitři podle Železného při svém rozhodnutí nevzali v úvahu české právo.

"Hledáním viníka není nejlepší cesta, jak pomoci České republice," řekl Železný

Podle arbitrů republika neochránila investice CME do Novy a musí zaplatit odškodnění za jejich znehodnocení. Dluh denně narůstá asi o dva milióny korun na úrocích. Stát spoléhá na to, že stockholmský odvolací soud prohlásí arbitráž za neplatnou.

Reklama

Výběr článků

Načítám