Hlavní obsah

Zelení by kvůli Čunkovi mohli odejít z koalice

PRAHA

Další setrvání lidoveckého předsedy Jiřího Čunka ve vládních funkcích by pro zelené mohlo být důvodem k odchodu z koalice. V České televizi a televizi Nova to ve čtvrtek připustil vicepremiér a předseda Strany zelených Martin Bursík.

Článek

Uvnitř strany se údajně hovoří o tom, že zelení budou mít velký problém zůstat v koalici, pokud tam bude i Čunek. "Natolik mám se Stranou zelených zkušenosti, že si myslím, že by to problém byl," řekl Bursík k dalšímu setrvání šéfa lidovců v kabinetu.

Předseda zelených nevidí jiné řešení situace než, že Čunek vládu opustí.

Tlak na Čunka sílí

Předseda lidovců již několik týdnů čelí tlaku na odstoupení kvůli obvinění z korupce, jeho postavení se zhoršilo kvůli sporným výrokům na adresu Romů. Podle informací Práva chce Topolánek z vlády Čunka odvolat, a to bez ohledu na výsledek středečního jednání celostátní konference KDU-ČSL, která se případu svého šéfa věnovala jen okrajově. [celá zpráva]

Předsednictvo lidovců předtím přijalo usnesení odsuzující rasismus a xenofobii. Topolánek podle mluvčího vlády Martina Schmarcze rozhodně nepovažuje Čunkův případ za uzavřený.

Reklama

Související články

Koalice: Čunkův osud je v rukou KDU-ČSL

Představitelé vládní koalice se rozhodli v úterý večer po hodinu a půl trvající schůzce v pražské Kramářově vile nechat další osud předsedy KDU-ČSL Jiřího...

Výběr článků

Načítám