Hlavní obsah

Zavoral dostane kvůli Kroupovi menší odměnu

Generální ředitel Českého rozhlasu (ČRo) René Zavoral dostane za loňské druhé pololetí odměnu sníženou o deset procent. Důvodem je porušení Kodexu ČRo v souvislosti s odvysíláním loňské reportáže Janka Kroupy o Agrofertu, který údajně hospodaří na polnostech majících nevyjasněné vlastníky.

Foto: rozhlas.cz

René Zavoral

Článek

Rada ČRo o snížení odměny rozhodla na svém výjezdním zasedání, které se konalo v Plzni. Zavoralova odměna bude po srážce činit 432 tisíc korun, „normálně“ by mohl dostat až trojnásobek měsíčního platu, což je 480 tisíc korun.

Kroupova reportáž způsobila po vysílání rozruch ve veřejnoprávním médiu. Kritická slova proti reportáži padla nejprve na Radě ČRo. Nejvyšší šéf rozhlasu si poté nechal na reportáž udělat nezávislé analýzy a v Kroupově reportáži shledal profesní nedostatky.

Zaměstnanci rozhlasu se ale bouřlivě zastávali Kroupy a situace začala narůstat do obřích rozměrů. Napětí v ČRo projednával dokonce i volební výbor Sněmovny a senátní mediální komise. Obě politické instituce doporučily, aby se situace v ČRo zklidnila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám