Hlavní obsah

Zastupitelé Ostravy-Jih odvolali místostarostu vyloučeného z ČSSD

Právo, Denisa Telaříková

Zastupitelé nejlidnatější části moravskoslezské metropole Ostravy-Jihu ve čtvrtek ráno odvolali z funkce mladého místostarostu Radima Lauka. Tento třicetiletý politik totiž letos v lednu definitivně přišel o členství v ČSSD.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Odvolaný ostravský místostarosta Radim Lauko (vlevo) přednesl na zastupitelstvu i závěrečnou řeč

Článek

Členství třicetiletému Laukovi strana zrušila kvůli jeho machinacím s přihláškami nových členů strany a také s placením členských poplatků pro jemu blízké straníky. Problém mladému politikovi vznikl i tehdy, když mu bytová komise přidělila obecní byt mimo pořadí, přičemž Lauko se v Ostravě-Jihu o bytový resort staral.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Novým místostarostou nejlidnatější ostravské části Jih se od čtvrteční půlnoci stane sociální demokrat František Dehner.

S těmito nařčeními však Lauko důrazně nesouhlasí a svůj „vyhazov“ ze strany hodlá řešit u vyšších stranických orgánů. „Pokud nepochodím, tak budu věc řešit právní cestou,“ řekl ve čtvrtek dopoledne po odvolání z funkce místostarosty Ostravy-Jihu novinářům Radim Lauko.

Zastupitelé jej z funkce sesadili 27 hlasy, pět zastupitelů bylo proti, osm se zdrželo a tři nehlasovali. Novým místostarostou Ostravy-Jihu následně zvolili 27 hlasy sociálního demokrata Františka Dehnera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám