Hlavní obsah

Zaorálek: Zimola neví, čí je. Musí se rozhodnout

Právo, nig

Jiří Zimola je nepředvídatelný, umí překvapovat a měl by se již rozhodnout, zda v soc. dem. chce zůstat. Tak reagovali někteří představitelé ČSSD na slova jihočeského stranického šéfa v pátečním Právu o tom, že zvažuje vlastní politický subjekt.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jiří Zimola

Článek

Podle ministra kultury Lubomíra Zaorálka je Zimola nečitelný, neví, čí je a kam patří, a je „rozlomený jako celá česká politická scéna“.

„Jestli něco straně neprospívá, tak jsou to členové, kteří nahlas a veřejně a nahlas přemítají, kam vlastně patří. Pokud se rozhodne, že soc. dem je pro něho perspektivní, tak ať to ale udělá rychle a pak v ní pracuje naplno,“ dodal Zaorálek.

Zimola zvažuje do voleb vlastní stranu proti ČSSD

Volby

Jak řekl Právu místopředseda ČSSD Michal Šmarda, Zimola se hledá.

„Nemám tu informaci od něj a myslím, že ji nemá ani vedení strany. Po volbách v roce 2017 kandidoval do vedení s tím, že chce dávat stranu do pořádku, což pak vzdal, i když k tomu dostal všechny prostředky. Chtěl i kandidovat za sociální demokracii na hejtmana. Jestli dnes to zvažuje nějak jinak, tak to beru jako součást jeho dlouhodobého hledání,“ komentoval Šmarda pro Právo Zimolova slova.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám