Hlavní obsah

Zaměstnanci liberecké nemocnice jsou znepokojeni, svolali shromáždění

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Zaměstnanci i odbory v Krajské nemocnici Liberec (KNL) jsou situací ohledně nového managementu a okolnostmi odvolání ekonomické ředitelky Danky Kaššovicové rozhořčeni a svolali na středu odpoledne shromáždění.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Situací v nemocnici jsme znepokojeni. Chceme vědět, jaké jsou důvody odvolání paní Kaššovicové, protože vysvětlení vedení společnosti je pro nás obecné a nic neříkající,“ řekl Právu předseda základní odborové organizace pracovníků v sociálních službách a zdravotnictví a primář ARO Dušan Morman.

K shromáždění zaměstnanců se připojil také Lékařský odborový klub (LOK). „Mám stejný názor jako kolega Morman. Chceme znát důvody, a proto se LOK k akci připojil,“ sdělila Právu předsedkyně LOKu v liberecké nemocnici Ivana Ziková.

Zaměstnanci liberecké nemocnice reagují na odvolání ekonomické ředitelky Danky Kaššovicové, která minulý týden napsala členům dozorčí rady dopis, v němž upozornila na některé skutečnosti, jichž se dopouští členové představenstva. Vedení nemocnice na její výtky reagovalo s tím, že jde o smyšlenky. Odvolané ředitelky se následně zastal člen dozorčí rady Jan Rais. [celá zpráva

Zaměstnanci se zajímají o hospodaření

Právě kvůli jeho dopisu zaměstnancům svolávají nyní zaměstnanci nemocnice setkání.

„Tyto informace jsou velmi závažné a my bychom chtěli vědět, jak to s hospodařením nemocnice vypadá,“ podotkl Morman a dodal, že zaměstnanci  na tuto situaci musí reagovat. „Ať  je tam, co je tam, měli bychom to vědět,“ uzavřel Morman.

Zaměstnanci nemocnice se sejdou v 15 hodin v jídelně a shromáždění je veřejně přístupné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám