Hlavní obsah

Zákazníky nevěstinců v Dubí prozradí kamery

Právo, Josef Otcovský
DUBÍ

Sexuchtivé německé turisty možná již brzy přejdou choutky na výlety za prostitutkami do českého příhraničí, konkrétně do vyhlášené bašty neřesti Dubí na Teplicku. Zdejší samospráva na ně totiž líčí past. Vchody do nevěstinců budou snímat kamery a záběry budou na internetu. Pro zákazníky tak vznikne riziko, že jejich výlet za rozkoší pohodlně u počítače odhalí manželka.

Článek

Vedení dubské radnice se chystá zakoupit a nainstalovat dvě webové kamery, které budou monitorovat dění v ulicích, kde je nejvíce nočních podniků s erotickými službami.

Dubský starosta Petr Pípal (ODS) si od záměru slibuje, že němečtí hosté zdejších nevěstinců, kteří tvoří drtivou část zákazníků místních prostitutek, si s vědomím rizika návštěvu klubu raději rozmyslí.

"S úbytkem klientů pak dojde k postupnému ekonomickému vyhladovění těchto živností," věří starosta. Webkamery by měly být spuštěny v srpnu, záběry budou zpřístupněny na speciální internetové stránce.

Na možnost prozrazení prostřednictvím kamer budou náruživé Němce upozorňovat v jejich rodné řeči billboardy u silnice E55. Zároveň v Německu probíhá mediální kampaň, která poukazuje na rizika spojená se sexuální turistikou do Čech. "Převládá tam zájem, aby tento fenomén pozvolna zmizel," domnívá se Pípal.

Vyhláška zabrala

První krok na cestě k definitivnímu vytěsnění prostituce za hranice města učinila dubská radnice 1. června. Tehdy vstoupila v platnost vyhláška zakazující nabízení, poskytování a využívání sexuálních služeb na území města. 

Dubské prostitutky na nové nařízení kupodivu slyší. V ulicích se podle starosty nyní nabízejí už jen tři čtyři místní Romky, zpravidla narkomanky. "Z míst na kraji města se přesunuly do obytné části. Když zahlédnou hlídku městské policie, utečou z chodníku a schovají se uvnitř domu, kde na ně strážníci nemohou."

Právě strážníci mají přitom hlavní podíl na změně adresy působnosti dosavadních stálic krajnic dubských ulic. Opakovaným předváděním vyhlášku porušujících hříšnic na služebnu většině z nich natolik otrávili podnikání, že raději opustily svá tradiční místa. "Až na výjimky se přesunuly mimo město," konstatuje velitel městské policie Tomáš Pykal.

Prostituci prý odzvonilo

Pouliční prostituci v Dubí zvoní podle Pípala pomalu, ale jistě umíráček. Stále menší počet spoře oděných slečen v ulicích města přisuzuje vedle pozitivního dopadu nové vyhlášky také úbytku kamiónů na trase vedoucí k hraničnímu přechodu Cínovec. To je důsledek zprovoznění úseku dálnice D8 z Ústí nad Labem k hranicím. Řidiči tahačů tvořili nezanedbatelnou část klientely pouličních prostitutek.

Postupně ale ve městě ubývá i nevěstinců, které v první polovině 90. let minulého století rostly podél E55 doslova jako houby po dešti. Svého času bylo ve městě na 40 podniků, ve kterých vedle sexu kvetla také kriminalita. Nyní jich je v Dubí zhruba tucet a starosta věří, že jejich počet bude dál klesat. "Rádi bychom se co nejdříve zbavili nálepky Dubí - město prostituce," přeje si.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám