Hlavní obsah

Záhada tajemného svítícího kanálu rozluštěna. ČVUT láká nové studenty.

– Praha
Novinky, Aneta Lednová

Rektor Českého vysokého učení technického v Praze (ČVUT) Petr Konvalinka odhalil záhadu tajemného kanálu, který se v polovině ledna bez zjevné příčiny rozsvítil před Fakultou elektrotechnickou v Dejvicích. Byla to kampaň, která měla aktivizovat současné studenty této univerzity a přimět je, aby na školu lákali své mladší kolegy.

ČVUT láká nové studenty prostřednictvím kanáluVideo: Aneta Lednová, Novinky

 
Článek

„Pod svítícím kanálem se totiž skrývá ten nejfuturističtější projekt v historii školy. Je natolik futuristický, že jeho autoři na naší škole dokonce ještě ani nestudují. Letos teprve maturují a rozhodují se, kam si podají přihlášky,“ řekl rektor ČVUT v Praze Petr Konvalinka.

ČVUT zvolilo svítící kanál například místo propagačního videa, které natáčejí jiné vysoké školy.

„Jakou lepší reklamu bychom mohli chtít, než to, že vy sami ukážete svým mladším kolegům, jak skvělé věci se dějí na fakultách ČVUT,“ popsal pro Novinky rektor ČVUT v Praze.

Společně s rozsvícením kanálu byly spuštěny také internetové stránky www.studujcvut.cz. Rektor vyzval příznivce svítícího kanálu, aby sdíleli na sociálních sítích i nový propagační web.

Pod poklopem se skrývají baterie, žárovky a led diody. Díky kapacitě baterie by měl kanál svítit ještě dva až tři týdny. Zda pak kanál zhasne, nebo bude baterie dobita, zatím není rozhodnuto.

Reklama

Výběr článků

Načítám