Hlavní obsah

Žádost o důvěru si Špidla rozmyslí do středy večer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Premiér Vladimír Špidla nechá rozhodnutí, zda požádat Sněmovnu o důvěru vládě až na středu večer, po schůzi kabinetu. Věc chce ještě konzultovat s jednotlivými poslanci své strany.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Na poslaneckém klubu ČSSD se drtivá většina diskutujících vyslovila pro to, aby se o důvěře vládě nehlasovalo dříve, než proběhne sobotní zasedání Ústředního výkonného výboru ČSSD, na kterém se bude hlasovat o důvěře Špidlovi jako předsedovi strany.

Špidla na pondělní schůzce lídrů stran vládní koalice v Kolodějích uvedl, že je v případě, že nezíská důvěru sociální demokracie, připraven podat demisi. A to i v případě, že by koaliční vládě vyslovila důvěru celá Sněmovna.

Reklama

Související články

Vladimír Špidla odmítl rezignovat

Premiér Vladimír Špidla odmítl na sobotním jednání předsednictva sociální demokracie rezignovat na post předsedy strany. Jeho hlavu požaduje několik krajských...

Špidla je připraven podat demisi

Premiér a předseda ČSSD Vladimír Špidla je v případě, že nezíská důvěru sociální demokracie, připraven podat demisi. A to i v případě, že by koaliční vládě...

Výběr článků

Načítám