Hlavní obsah

Začátek týdne bude připomínat blížící se jaro

Novinky, jas

V několika nejbližších dnech se připomene jaro. Tomu budou odpovídat i odpolední teploty nad hranicí 10 stupňů Celsia. Podobné počasí však příliš dlouho nevydrží a o víkendu přijde razantní ochlazení, které na scénu vrátí smíšené srážky a do vyšších poloh i sněžení, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

"Mrazivá rána nás čekají až do středy," řekla Honsová s tím, že například v Šindelové klesla v pondělí teplota na -10,5 stupně. Přes den by však mělo být jen minimum oblačnosti.

V úterý bude převládat jasno, ráno místy doprovázené nízkou oblačností. Rtuť bude klesat k minus jednomu až minus pěti stupňům, přičemž v mrazových kotlinách může být i minus deset stupňů. Přes den se dočkáme čerstvého větru a teplot mezi pěti a devíti stupni.

"Ve středu se bude zatahovat na polojasno až oblačno," dodala Honsová a upřesnila, že míst s nízkou oblačností bude více. Ranní teploty budou mezi jedním a minus třemi stupni, odpolední maxima vystoupají na 9 až 13.

Od čtvrtka bude přibývat oblačnosti a v souvislosti s brázdou nízkého tlaku vzduchu se ojediněle objeví i srážky. "V noci budou teploty mezi šesti a dvěma stupni, zatímco přes den se dostanou na 8 až 12 stupňů Celsia," uvedla Honsová.

Podobně by mělo být i v pátek, srážek by však již mělo být více. Ranní minimální teploty setrvají na hodnotách předchozího dne a odpoledne se opět dostanou na 7 až 11.

Víkend přinese od severozápadu ochlazení a v neděli bychom se od středních poloh mohli dočkat smíšených srážek či sněžení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám