Hlavní obsah

Za většinou nových případů jsou Praha a střední Čechy

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než polovina z 279 případů nákazy koronavirem, které ve středu odhalily testy, připadá na Prahu a Středočeský kraj. Oba regiony momentálně patří spolu s Plzeňskem k místům s nejvyšší incidencí. Plyne to z dat ministerstva zdravotnictví.

Článek

V metropoli ve středu přibylo 98 potvrzených případů, což je nejvíce od poloviny května. Středočeský kraj přispěl do středeční statistiky 47 případy a dalších 36 připadlo na Plzeňský kraj.

Z celorepublikového hlediska stojí za zmínku ještě 22 případů v Moravskoslezském kraji, 19 na Vysočině a 13 na jihu Moravy. Ostatní kraje evidovaly ve středu přírůstky v řádu jednotek případů.

Dominancí zmíněných regionů dokládá rovněž průměrná týdenní incidence na 100 tisíc obyvatel. V metropoli a v okresu Praha-západ připadá na 100 tisíc lidí 32 odhalených případů.

Okres Plzeň-město hlásí za poslední týden v průměru 30 případů na 100 tisíc lidí, sousední Plzeň-jih 26 a Plzeň-sever 20 nakažených.

Navzdory tomu, že se v některých regionech situace zhoršuje, jinde je incidence na úrovni nižších jednotek případů, případně nulová, jako je tomu momentálně v okresu Most.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám