Hlavní obsah

Za loňskou nehodu pandurů dostali tři vojáci pokutu

Tři vojáci, kteří loni zavinili srážku pěti obrněných vozidel Pandur u Tábora, musí zaplatit dvoutisícovou pokutu. Uvedla to v pátek Česká televize, které to řekl mluvčí generálního štábu Jan Šulc. Vojáci při jízdě nedodrželi bezpečnou vzdálenost mezi vozidly. Celková škoda zatím není známa.

Foto: Novinky

Nabourané obrněné transportéry

Článek

Pětice pandurů a osobní auto v Táboře-Čekanicích havarovaly loni 4. listopadu ráno, lehce zraněno bylo podle tehdejších informací 11 vojáků, žena a dítě. Protože součástí nehody bylo civilní vozidlo, vyšetřoval ji táborský dopravní inspektorát.

Podle jeho vyšetřování byla srážka pandurů přestupkem a hlavní příčinou nehody bylo nedodržení dostatečné bezpečnostní vzdálenosti mezi vozidly.

Foto: Novinky

Nabourané obrněné transportéry

Policie letos v únoru předala výsledek svého vyšetřování svým kolegům z Vojenské policie, která následně postoupila spis veliteli Vojenského útvaru 1825 Tábor, který je pro vojáky správním orgánem. [celá zpráva]

Jaká škoda při nehodě vznikla, zatím armáda nezveřejnila. Šulc v únoru řekl, že ji bude možné vyčíslit až po opravě poničených strojů. Podle spekulací by se měla škoda pohybovat v řádu miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Nehoda pandurů: Ani po čtvrtroce není jasno

Ani tři měsíce od nehody pěti obrněných transportérů Pandur a osobního vozu, k níž došlo loni počátkem listopadu v Táboře, nejsou známy výsledky vyšetřování....

Výběr článků

Načítám