Hlavní obsah

Za kráter ve Stromovce podle úřadů nikdo nemůže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Podle státního zastupitelství není za kráter, který vznikl v květnu v pražské Stromovce při ražbě tunelu silničního okruhu, nikdo zodpovědný. Žalobce to uvedl v dopise, kterým reagoval na trestní oznámení podané v květnu hnutím Arnika. V říjnu se navíc ve Stromovce propadla půda znovu.

Článek

"Jsme zvědavi, jak se policie vypořádá s trestním oznámením, které kvůli druhému kráteru ve Stromovce podal pražský magistrát,“ řekl Martin Skalský z Centra pro podporu občanů sdružení Arnika. Výsledek šetření policie druhého incidentu zatím není znám.

Státní zastupiteství odůvodnilo ukončení šetření tím, že nedošlo k porušení žádných předpisů ani norem. "Příčinou mimořádné události bylo nepředvídatelné zhoršení geologických poměrů, který nebylo zjištěno ani provedeným geologickým průzkumem při ražbě průzkumné štoly, ani při geotechnickém a geologickém výrubu," píše se v odůvodnění.

V nejbližší době by také mohlo být jasno, zda báňský úřad uloží pokutu za vznik druhého kráteru.

:. Ve Stromovce se opět propadla zem

"Podstatné však je, že nyní ve Stromovce pracuje těžká technika, která tu podle původních slibů stavbařů vůbec být neměla. Již nyní tak dochází k poškození populárního a jedinečného pražského parku,“ zdůraznila mluvčí Arniky Zora Kasiková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám