Hlavní obsah

Wolf se poslaneckého mandátu nevzdá, vyzval k odchodu Paroubka

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslanec Petr Wolf, který odešel ze sociální demokracie, odmítl výzvu předsedy ČSSD Jiřího Paroubka, aby se vzdal poslaneckého mandátu. A úder svému bývalému šéfovi vrátil. "Možná, že by bylo dobré, kdyby se sám pan Paroubek vzdal poslaneckého mandátu," prohlásil Wolf.

Článek

„Jistěže se jej nevzdám. Nevím ani proč bych se jej měl vzdát,“ řekl Novinkám Wolf k Paroubkově výzvě. Tu lídr ČSSD pronesl na nedělní mimořádné tiskové konferenci v Lidovém domě.

Zákonodárce se na nedělní tiskové konferenci stal terčem ostré kritiky svých nyní již bývalých spolustraníků. Označili jej za málo viditelného poslance, argumentovali tím, že od roku 2006 měl jednu písemnou interpelaci.

Wolf taková slova odmítá. „Oni prostě potřebují něco najít, co se jim hodí. To je styl pana Paroubka a jeho blízkých,“ sdělil poslanec.

„Pan Paroubek pořád něco hledá, má totiž strach. Myslím si, že bude určitě mít problémy se svým zvolením (v přímé volbě předsedy ČSSD),“ dodal Wolf.

Poslanec bude až do soboty na služební cestě. Jak řekl Novinkám, je v USA. Podle Wolfa cesta nesouvisí s americkým radarem. „Ne, nesouvisí s radarem. Jsem zde se sněmovní Stálou komisí pro bankovnictví,“ sdělil Wolf.

"Stálá komise pro bankovnictví má skutečně pracovní cestu v USA. Bylo to dlouhodobě plánováno," řekl Novinkám místopředseda komise Jiří Dolejš (KSČM).

Ten do Spojených států sice nevyrazil, podle něj se ale členové komise za oceánem seznamují v rámci pracovní cesty s místním bankovnictvím včetně systému federálních rezerv.

Reklama

Výběr článků

Načítám