Hlavní obsah

Vyšetřovatelé ÚOOZ prohledali dům poradce ministrů Bendla a Kuby

Policisté Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) v pondělí večer provedli prohlídku domu právníka Tomáše Jindry v Hrusicích u Prahy. Akce souvisí s případem šéfky kabinetu premiéra Jany Nagyové a vlivných lobbistů blízkých ODS. Píše to pondělní Mladá fronta Dnes (MfD), podle které je Jindra nejlépe placeným poradcem ministra zemědělství Petra Bendla a zároveň poradcem ministra průmyslu a obchodu Martina Kuby (oba ODS).

Foto: Petr Hloušek, Právo

Petr Bendl

Článek

Prohlídka u Jindry podle listu zřejmě souvisí s hlavním směrem vyšetřování ÚOOZ, kterým je podezření z manipulací veřejných zakázek a praní špinavých peněz kolem podnikatelů a lobbistů Ivo Rittiga a Romana Janouška.

Právník Jindra je již několik let považován za Rittigova spojence a zajišťoval podnikateli řadu politicko-obchodních jednání poté, co se lobbista stáhl do svého oficiálního bydliště v Monaku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Martin Kuba po jednání výkonné rady ODS, která se 17. června 2013 sešla v sídle strany.

Jindrovo jméno se objevilo v médiích už před rokem. Tehdy musel ministr Bendl na nátlak premiéra stáhnout Jindru z dozorčí rady národního podniku Budějovický Budvar, aby odvrátil spekulace, že hodlá odvolat úspěšného šéfa pivovaru Jiřího Bočka.

Reklama

Související témata:

Související články

Ištvan: Razie nebyla teatrální akce

Šéf Vrchního státního zastupitelství v Olomouci Ivo Ištvan odmítl, že razie provedená Útvarem pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) byla teatrální akce....

Výběr článků

Načítám