Hlavní obsah

Vyrovnaná debata, hodnotí politici duel Drahoše a Zemana

Novinky, zpe
Aktualizováno

Čtvrteční debatu prezidentských kandidátů Miloše Zemana a Jiřího Drahoše hodnotí politici jako vyrovnanou. Duel, který odvysílala Česká televize, se konal v pražském Rudolfinu, moderovala ho Světlana Witowská.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Světlana Witowská v pražském Rudolfinu při zahájení televizní debaty Miloše Zemana a Jiřího Drahoše

Článek

„Hodnotím to jako vyrovnaný výkon a konečně i ze strany současného pana prezidenta i celkem kultivovaný duel,“ napsal Novinkám místopředseda ODS a senátor Miloš Vystrčil.

I předseda TOP 09 a europoslanec Jiří Pospíšil zhodnotil debatu jako vyrovnanou a kvalitnější než tu, která se odehrála v úterý na televizi Prima. „Jsem na straně pana profesora Drahoše. Připadá mi, že panu profesorovi více sedí formát klidnější debaty než formát, který byl více divadelní,“ komentoval Pospíšil.

Hlasujte v naší facebookové anketě.

Šéf hnutí STAN Petr Gazdík Novinkám sdělil, že nevidí žádný velký rozdíl mezi Drahošem a jedním z nejzkušenějších politiků – Zemanem. „Pan Drahoš z mého pohledu drží úroveň, nesnižuje se k invektivám, působí věcně a sebejistě. Můj kandidát je skvělý a bude důstojnou hlavou státu,“ uvedl Gazdík.

Předseda SPD Tomio Okamura na dotaz Novinek uvedl, že k posouzení toho, kdo je přesvědčivější, nemůže sloužit pouze debata na ČT, kde byl podle něj Zeman v nepřátelském prostředí.

„Přesvědčivá je pro nás dosavadní práce prezidenta a jeho politické názory. Naopak sebekrásnější řeči, kterými se dnes pan Drahoš najednou vydával za bojovníka s Bruselem a migranty, těžko překryjí jeho dosavadní nečinnost,” konstatoval Okamura.

Premiér a lídr hnutí ANO Andrej Babiš Novinkám sdělil, že debatu nesleduje, protože je na pracovní cestě ve švýcarském Davosu. Duel nesledoval ani šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. „Uspával jsem děti,“ napsal v SMS zprávě.

Marek Hilšer hodnotí prezidentský duel v RudolfinuVideo: Novinky

Neúspěšný prezidentský kandidát Marek Hilšer, který byl v Rudolfinu jako podporovatel Jiřího Drahoše, debatu chválil s tím, že byla kultivovaná. „Musím pochválit paní moderátorku,“ uvedl adresu Světlany Witowské.

Co se přesvědčivosti kandidátů týká, bylo to podle něj vyrovnané. „Samozřejmě pan Zeman je výborný řečník, ale pan Drahoš byl podle mého názoru dobře rázný a nenechal se zatlačit do kouta,“ řekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám