Hlavní obsah

Vycházející hvězda TOP 09 Hudeček by mohla kontrolovat pražskou koalici

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pokud vítězi pražských voleb TOP 09 přepustí koalice ODS a ČSSD vedení kontrolního výboru radnice, mohla by se hlavním kontrolorem stát vycházející hvězda opoziční topky Tomáš Hudeček.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Hudeček (TOP 09)

Článek

Ten patřil ke třem vyjednavačům TOP 09 o pražské koalici. „Je to jeden z těch, kteří by funkci předsedy výboru mohli zastávat,“ řekl Právu šéf pražské TOP 09 František Laudát.

Podle něj je Hudeček nejtalentovanější politik v pražské TOP 09. „Je pracovitý, chytrý, mladý, velká naděje. Proto jsme ho hned vzali do vedení pražské organizace,“ podotkl Laudát.

Stejně se vyjadřuje i místopředseda pražské TOP 09 Daniel Korte. „Byl by na to dobrý, protože je střelec. Sice to není ekonom, ale rychle se učí,“ řekl Právu Korte. Podle něj je ale pravděpodobnější, že občanští a sociální demokraté místem šéfa kontrolního úřadu „uplatí“ komunisty, kteří mají v zastupitelstvu tři lidi. KSČM výboru předsedala už v předchozích letech.

„Vzhledem k tomu, že je potřeba zachovat stabilní podnikatelské prostředí a zabránit tomu, aby se šťouralo do starých kauz, očekávám, že kontrolní úřad získají komunisté,“ uvedl Korte.

Hudeček o možnosti, že by mohl být „hlavním kontrolorem“, nechtěl mluvit. Dvaatřicetiletý geograf pracuje jako vysokoškolský pedagog na Přírodovědecké fakultě UK v Praze a zajímá se o dopravu. TOP 09 s ním počítala na místo radního pro dopravu.

To, že nakonec skončili v opozičních lavicích, ho příliš netrápí. „Pro nás se nic nezměnilo. Na rozdíl od jiných nikdo z nás nebyl na funkcích finančně závislý, a tak pokračujeme ve svých občanských zaměstnáních dál,“ řekl Právu Hudeček.

TOP 09 jako „výsměch“ odmítla nabídku koaličních stran, aby dosadila do pražské rady jednoho svého zástupce, kde mají ODS a ČSSD po pěti členech. Koalice pak nabídla topce pět míst v kontrolním výboru. Do jeho vedení nechce jít lídr TOP 09 Zdeněk Tůma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám