Hlavní obsah

Výbor doporučil vydat senátora ke stíhání kvůli smrti novorozence

PRAHA

Nového trutnovského senátora Pavla Trpáka (ČSSD) nejspíš bude moci policie opět stíhat kvůli úmrtí novorozence. Gynekolog Trpák je obviněn, že v květnu 2007 pochybil u porodu v trutnovské nemocnici, chlapec krátce po porodu zemřel. Trpákovo vydání doporučil senátní imunitní výbor.

Článek

Senátor, byť žádné pochybení nepřipouští, s rozhodnutím "v podstatě" souhlasil, řekl člen výboru Miroslav Antl (za ČSSD).

Kolegové z trutnovské nemocnice za Trpákem stojí, za smrt dítěte prý nemůže. "Jednalo se o komplikovaný porod, který doktor Trpák, jenž zrovna přišel na službu, převzal po kolegovi. Znalecké posudky, které byly doposud vypracovány, jsou tak padesát na padesát. Záležitosti litujeme, ovšem jsme přesvědčeni, že žádný z porodníků nepochybil. Navíc doktor Trpák k tomu přišel skutečně jako slepý k houslím," řekl deníku Právo ředitel trutnovské nemocnice Martin Limburský.

Rodiče ze smrti dítěte vinili nemocnici, policie případ odložila. Posléze obvinili přímo Trpáka.

Chlapec se narodil živý, lékaři ho ale museli resuscitovat. Poté ho převezli do nemocnice v Hradci Králové, kde dítě zemřelo.

O tom, zda bude Trpák opravdu vydán ke stíhání, rozhodne ve středu celý Senát.

ČSSD bude jednat o Drymlovi

Senátoři ČSSD budou navíc v úterý večer jednat o osudu svého kolegy Vladimíra Drymla. O tom, zda by měl z komory odejít, ale hlasovat nebudou. Počkají, až se Dryml vrátí z třítýdenní dovolené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám