Hlavní obsah

VV cloumají emoce, straníci žádají Škárkovu hlavu

Právo, Jan Rovenský

Výroky výkonného místopředsedy Věcí veřejných Jaroslava Škárky o kupování loajality ze strany ministra dopravy Víta Bárty a následné tvrzení, že šlo o mystifikaci, vzbudily mezi véčky vlnu nevole. Vedení od rána zaplavila řada e-mailů, z nichž naprostá většina žádá Škárkovo vyloučení z poslaneckého klubu. Bavit se o tom má ve středu i užší vedení VV, tzv. stranická rada.

Foto: Archiv, Právo

Jaroslav Škárka

Článek

„Poslancům a členům VV od neděle večer chodí do schránky e-maily, z nichž většina požaduje Škárkovo vyloučení z klubu. Místopředsedy se zatím zastal jen jeho domovský Plzeňský kraj. Emaily chodí nejen z regionů, klubů, ale i od řadových členů,“ řekl Právu zdroj z VV.

Do Škárky se například ostře obul Pardubický kraj, který v otevřeném emailu adresovaném předsedovi strany Radku Johnovi žádá, aby byl Škárka nejen vyloučen z klubu, ale i z VV. Krajský tajemník Miroslav Drobný uvedl, že se druhý muž strany musel „doopravdy zbláznit“ a že ze „zkaženého víkendu, s ohledem na únik informací od pana poslance Humla, se stala noční můra tohoto týdne“.

„Z poslanců VV dělá úplatné zrůdy“

„Nejdříve udělá z poslanců VV (Michala Babáka a Radima Vysloužila, kteří měli peníze od Bárty předávat) úplatné zrůdy, následně vše popře s odůvodněním, že šlo o mystifikaci, která ho napadla v okamžiku, kdy zjistil, že je nahráván,“ napsal za členy VV v Pardubickém kraji Drobný.

Jako jediné řešení kraj považuje Škárkovo odstoupení. „Ve světle všech událostí, a vědomi si odpovědnosti za své prohlášení, vyzýváme pana poslance Škárku k vystoupení z poslaneckého klubu VV a zároveň žádáme radu VV, aby na svém nejbližším zasedání vyloučila pana Škárku z řad členů VV,“ napsal Drobný s tím, že by se druhý muž VV měl vzdát i svého mandátu poslance.

Podle Drobného podobné výroky podlamují důvěryhodnost VV v očích veřejnosti a jsou políčkem řadovým členům, kteří vynakládají čas a peníze na propagaci strany. „Bez těchto lidí by žádný pan Škárka neseděl ve Sněmovně s dalšími třiadvaceti poslanci za VV,“ uvedl Drobný.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám