Hlavní obsah

Všichni řvou na mě, lituje Babiš, že ANO neovládá zdravotnictví

Právo, rsk
Aktualizováno

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) zalitoval, že jeho hnutí neusilovalo o resort zdravotnictví. Lídr ANO to prohlásil ve čtvrtek při zahájení turné eurokandidátky v Liberci. V pátek po setkání s Asociací krajů dodal, že nevěří ministrovi zdravotnictví soc. dem. Svatopluku Němečkovi, že zvládne rozkrýt financování resortu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Článek

„Lituji, že jsme nevzali ministerstvo zdravotnictví, ale neměli jsme vhodného kandidáta. Bojuji za rozpočet, ale vydírají mě, že nemocnice musí dostat peníze,“ uvedl Babiš s tím, že je nucen kompenzovat výpadek za to, že nebyl obnoven poplatek za pobyt v nemocnici.

„Nedělají nic, mají ministerstvo zdravotnictví, ale šéf VZP je nominant ODS. Říkají, že to teď rozkryjí,“ nebral si ministr financí servítky.

„Máme koaličního partnera, ale mně je nepříjemné se hádat. Proč je ve správní radě VZP Leoš Heger a v dozorčí radě VZP Petr Bendl, kteří mohou za ten nepořádek? A všichni řvou na mě,“ dodal Babiš.

Ministr Svatopluk Němeček (ČSSD) kolegovi vzkázal, že by se měl více věnovat svému resortu, neboť zdravotnictví nerozumí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám