Hlavní obsah

Vsadil se a uvízl v šachtě, vyprostili ho hasiči

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Neznámý muž uvízl v noci ve větrací šachtě obchodního domu Luna v Plzni. Na místo přijeli hasiči a před desátou hodinou ho z šachty vystříhali. Museli také zbourat jednu zeď. Muž je při vědomí. V šachtě strávil přes sedm hodin.

Foto: Veronika Sztyperová

Holčovicemi prošel masoupustní průvod.

Článek

Zraněný muž je hospitalizován na chirurgickém oddělení Vojenské nemocnice v Plzni. "Je živý a dýchá. Zůstane tady," řekla bez bližších podrobností lékařka, která pacienta od záchranky přebírala. Podle jiného zdroje z nemocnice muž má pouze pohmožděniny, ale je v silném šoku ze stísněného prostoru.

Proč se spustil do šachy, policie zatím neví. "Zatím nám lékaři nedovolili s ním hovořit, takže motiv jeho počínání neznáme," uvedl mluvčí plzeňských policistů Petr Kovář.

Slyšela ho uklízečka

Muž uvízl asi pět metrů pod střechou obchodního domu. Volal o pomoc a bušil do stěny šachty. Záchranné práce komplikovalo to, že hasiči neměli k dispozici plány větracích šachet. Museli se tak k uvízlému muži doslova probourat.

Podle informací Novinek muž hasičům tvrdil, že jde o sázku. Zřejmě se vsadil o to, že šachtou projede celým obchodním domem. Jeho cesta však skončila hned po deseti metrech. Jeho verzi však policie moc nevěří.

Hazardéra nejdříve uslyšela po sedmé hodině ranní uklízečka. Ozval se hned, když uslyšel zacinkat klíče. Uklízečka ho však nemohla najít a tak zavolala ostrahu obchodního domu, ti zalarmovali hasiče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám